7 найбільш видатних навчальних закладів для шефів

Le Cordon Bleu

Всесвітньо відома мережа навчальних закладів, яка надає найвищий рівень навчання кулінарії та гостинності за програмами світового рівня.

Le Cordon Bleu продовжує розвиватися, поєднуючи інновації та креативність із традиціями через створення ступенів бакалавра та магістра з бізнесу, які зосереджуються на вимогах зростаючої міжнародної індустрії гостинності.

Завдяки міжнародному факультету шеф-кухарів Le Cordon Bleu та професіоналів галузі Le Cordon Bleu застосовує свою унікальну методологію навчання, де студенти отримують досвід шляхом практичного навчання.

Le Cordon Bleu вважається охоронцем французької кулінарної техніки завдяки своїм кулінарним програмам, які продовжують зберігати та передавати майстерність та оцінку кулінарного мистецтва, яке було наріжним каменем французької гастрономії протягом понад 500 років.

 

FERRANDI

Одна з провідних професійних шкіл Франції, розташована в 6- му окрузі Парижа на площі 25 000 кв.м. Заснована у 1920 році. ЇЇ кулінарний факультет називається École Supérieure de Cuisine Française (ESCF).

Школа має понад два десятки кухонь, 2 повноцінні ресторани та мультимедійний навчально-методичний центр. Після закінчення навчання студенти проходять стажування у найкращих ресторанах Франції. 

 

L’ecole Ritz Escoffier

Школа є унікальною у світі, місцем, де французькому ноу-хау навчають початківців професіоналів, поки вони не досягнуть досконалості, а також кулінарних ентузіастів, будь то новачки, досвідчені шеф-кухарі чи починаючі молоді кулінари. Усі заняття проводяться французькою мовою з послідовним перекладом на англійську.

Ecole Ducasse

З моменту свого створення в 1999 році École Ducasse була визнана в усьому світі за досконалість викладання кулінарного мистецтва та кондитерських виробів, а також за виняткове бачення та енергію легендарного шеф-кухаря Алена Дюкасса.

Кулінарна школа ICIF

ICIF – це некомерційна організація, заснована в 1991 році для захисту іміджу італійської кухні та італійських продуктів серед професіоналів, які працюють у ресторанах за кордоном. З моменту свого заснування ICIF організовує магістерські курси (двомісячне теоретичне та практичне навчання в школі, а також чотиримісячне стажування у вибраних ресторанах) та короткі курси (загальні та тематичні) для груп молодих італійських та іноземних професіоналів (шеф-кухарів ,сомельє, рестораторів), які хочуть спеціалізуватися на італійській енології та кухні.

La Scuola Internazionale di Cucina Italiana (Alma)

«Міжнародна школа італійської кухні ALMA є найавторитетнішим навчальним центром для сфери гостинності. З 2014 року навчає кухарів, кондитерів, пекарів, ресторанних професіоналів, морозива та піци, сомельє та менеджерів ресторанів. На курсах підвищення кваліфікації . В останні роки ALMA також додала курси підвищення кваліфікації для тих, хто вже працює і хоче розширити свої навички та порівняти себе з іншими професіоналами та експертами в галузі».

 

Академія Barilla

Одна з найпрестижніших гастрономічних шкіл Італії заснована виробником пасти Barilla.

Академія має три професійні курси для різних рівнів підготовки , зокрема адаптовані до різноманітних потреб: практичні та теоретичні заняття для тих, хто хоче висловити свою пристрасть до кулінарного мистецтва та навчальні заходи для шеф-кухарів та експертів.

Крім того, ті, хто зацікавлений у відкритті місцевих смаків і культури, можуть взяти участь у гастрономічних і винних турах, адаптованих до конкретних потреб.